2821061312 Γεράνι, Χανιά geoponiko.17@gmail.com
hero image
Facebook
ΧΑΝΙΆ ΚΑΙΡΟΣ
 
Φυτώριο
Γεωπονικό Κέντρο στο Γεράνι Χανίων
 
|| Φυτώριο Αβοκάντο
εκεί, που φυτεύονται τα όνειρα…

Με στοιχεία όπως η με πολύ ειδική και επιστημονική ανάμιξη πρώτων υλών, όπως τύρφη, γύψο, περλίτη και δύο εξειδικευμένες οργανικές ουσίες για την παραγωγή του υποστρώματος των φυτών μέσα στη γλάστρα. Με επιλογή υγιέστατων σπόρων από ώριμους καρπούς φυτών Αβοκάντο ποικιλίας Zutano, ντόπιων πολυετών, εύρωστων ειδικά επιλεγμένων δένδρων από μακροχρόνιους παραγωγούς / πελάτες του Γεωπονικού Κέντρου μας. Με εμπεριστατωμένη και στην συγκεκριμένη κατάλληλη χρονική στιγμή επιλογής των εμβολίων πάλι από πλήρως παραγωγικά υγιή και εύρωστα φυτά της περιοχής μας, μακροχρόνιων παραγωγών / πελατών μας για τον εμβολιασμό με αυτά, πάλι την έγκαιρη και κατάλληλη στιγμή φυτωρίων μας.

Επικεντρωνόμαστε σε τέσσερις βασικές ποικιλίες οι οποίες σύμφωνα με την γνώση μας και την εμπειρία μας αποτελούν το μέλλον της καλλιέργειας του Αβοκάντο και για εμπορικούς αλλά και όσο αφορά την αρμονική προσαρμοστικότητα τους στο περιβάλλον μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Ποικιλία Hass Δένδρο πλαγιόκλαδο και πάρα πολύ παραγωγικό, συγκομιδής όψιμης Ιανουαρίου με τέλους Απριλίου, μπαίνει γρήγορα στην παραγωγή στα 3 χρόνια από την φύτευση του, με τις κατάλληλες και ενδεδειγμένες βέβαιο πάντα ειδικές καλλιεργητικές τεχνικές, με βάρος ώριμου καρπού 170-300 γρ., αλλά και πιο ευαίσθητο από άλλες ποικιλίες σε μυκητολογικές και βακτηριολογικές ασθένειες.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του επίσης είναι ότι την περίοδο της συγκομιδής του εδώ στην πατρίδα μας δεν υπάρχει διαθεσιμότητα καρπών από τρίτες χώρες για την Ευρωπαϊκή αγορά.
 
 
2. Ποικιλία Fuerte πολύ πλαγιόκλαδη ποικιλία και πολύ παραγωγική. Συγκομιδής Νοέμβριο με Ιανουάριο. Μπαίνει στην παραγωγή στα 4 χρόνια από την φύτευση του. Bάρος καρπού 250-3500. Είναι αρκετά ευαίσθητο στην ανθοφορία του την περίοδο Μαρτίου εως τέλη Μαΐου εάν τότε επικρατούν χαμηλές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες ειδικό την νύχτα.
 
 
3. Ποικιλία Zutano ορθόκλαδη ποικιλία και αρκετά παραγωγική. Συγκομιδή Σεπτέμβριο με Νοέμβριο. Βάρος καρπού 300-400γρ. Πολύ ανθεκτική.
 
 
4. Ποικιλία Bacon ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά με αυτή της ποικιλίας Zutano, απλά με λίγο μικρότερο βάρος καρπού 250-350 γρ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό αποτελούμενο από τέσσερις γεωπόνους με καθημερινές επισκέψεις στις καλλιέργειες σας και διατήρηση ημερολογίου αγρού. Επενδύουμε στην μελέτη την γνώση και την αειφορία της γης, όπως και στην ποιότητα των προϊόντων μας.